Birgit Rastrup / Masker & skjolde

Med hilsen fra vores forfædre

Hvor kommer vi fra, når vi fødes?
Hvor går vi hen, når vi dør?
-Fra en stjerne i det fjerne.-

Pris og salg aftales med Birgit.

Stjernetegnet ørnen`s maske og skjold, i skulpturel læder, med ørnefjer og skind, farvet med narvsværte.
120 x 52 x 15 cm. år 2000.

Stjernetegnet storebjørnen`s  maske og skjold, i skulpturel læder med skind og hestehår, farvet med narvsværte, 120 x 52 x 20 cm. år 2000.

Stjernetegnet Påfuglen`s maske og skjold i skulpturel læder med påfuglefjer, læder og hestehår, 130 x 70 x 40 cm. år 2000. Maskefigurerne repræsenterer  vores forfædre fra Stjernerne. De kan hænge på væggen eller komme dansende.

Hesbjerg kilder, fredsskjold

Hesbjerg Kilder er inspireret af Aboriginals, Australiens urbefolknings sang-ruter og 50.000 årige gamle kultur. Aboriginals måler ikke landet og stierne, de vandrede af i km., men i deres sange. Vandreturerne fik navn efter den sang, der passede til turens længde.

På dette mit familiefredsskjold valgte jeg, at bruge Hesbjerg`s højdelinier som motiv og ide. Nu hænger skjoldet hos Stenia og Jorge Degas, i deres Cultur Arte musikskole ved Glamsbjerg.

 
Hesbjerg Kilder, forsiden, familiefredsskjold i skulpturel læder, sammensat af 3 halve kohuder, dekoreret med hestehår, farvet med narvsværte, 170 x 195 x 13 cm, 1997.
Hesbjerg Kilder, bagsiden, Yin og Yang, familiefredsskjold  beklædt med skind, uld, hestehaler, hønsevinger og strandskaller. Skjoldet er monteret på et til formen svejset jernstativ, hvor støtteben kan slås ud, så skjoldet kan stå frit.
Hesbjerg kilder    
    Skjold i skulpturel læder beklædt med skind på bagsiden. Monteret på kraftig kobber tråd. Forstudie til det store skjold af samme navn, hvor motivet er Hesbjerg`s  højdelinier med markeringer for slottet, laderne, søen og bådpladsen, der er skjoldets centrum. Inspiration Aboriginals, urbefolkningen i Australiens sangruter. 55 x 65 x 10 cm, 1997.

Hesbjerg kilder

Skjold i skulpturel læder beklædt med skind på bagsiden. Monteret på kraftig kobber tråd. Forstudie til det store skjold af samme navn, hvor motivet er Hesbjerg`s  højdelinier med markeringer for slottet, laderne, søen og bådpladsen, der er skjoldets centrum. Inspiration Aboriginals, urbefolkningen i Australiens sangruter.
55 x 65 x 10 cm, 1997.

De 4 verdenhjørner

Syd

Maske fra Syd, hel-maske i gaze med hestehår, perler, ringe og stoffer, bemalet.
60 x 30 x 8 cm, 1987.

Vest

Maske fra Vest, hel-maske i gaze med påfuglefjer og strudsefjer, bemalet.

70 x 70 x 10 cm, 1987.

Norden

“Inuit” maske fra nord, hel-maske i gaze med hestehår og skind.
90 x 35 x 15 cm, 1987.

Øst

Maske fra Øst, hel-maske i gaze med hanefjer, bemalet og broderet rundt om brokadestoffer på påfuglen,

50 x 70 x 10 cm, 1987.

Stavnsbåndsmasker

To store masker, hvor maskebæreren kikker ud igennem maskens næsebor.

Gazemasker med 16 lag tynd gaze, formet over en lerfigur.

Pris: 1.100 kr. pr. stk.