Viggo Sommer / Udsmykninger

Spurvelundsskolen Odense. Eventyrfrisen

                         Piraternes rige.                              Vinslottet.                                                       Odense by’s historie.                              Ørnen i himlen over Fyns Hoved.     Landet for længe siden

Akryl på træ, 1,0 x 11,0 m.

Viggo havde gennem flere år et godt samarbejde med Spurvelundsskolen I Odense N og børnene om udsmykning af skolens aula. Billederne udsmykkede skolen i 15 år, indtil skolen skiftede rektor og Viggo fik malerierne tilbage. Siden hang Eventyrfrisen i 7 år på Welcome House for flygtninge i Valby, og nu venter den lange frise på at glæde endnu en ny skole eller institution! Herunder ses detaljer fra frisen. (Forstør med museklik).

Udsmykning til Spurvelundsskolens scene. De 4 årstider

Akryl på træ, 1998, 4 stk. a 70 x 135 cm. samlet længde 5,40 m. 

Herunder ses detaljer. (Forstør med museklik.)

Fredsduen, lavet til produktionsskolen i Odense

Akryl på masonit, 2002, samlet længe 4,00 m.  

Lavet til Produktionsskolen i Odense. Ophængt i 7 år på Welcome House Valby. Søger et nyt ophængning sted.
Herunder ses detaljer. (Forstør med museklik.)

Altertavle til Næsbyhoved Broby Sognegård

Altertavlen i Næsbyhoved Broby Sognegård, Den sidste nadver, 2010, Acryl på træ. 1,75 x 3,20 m. Birgit Rastrup var Viggos medhjælper.

Et godt samarbejde over 10 år med sognepræst Sanne S. Johansen, angående  undervisning af Spurvelundskolens 4 klasser, der skulle male deres egne små altertavler på 33 x 42 cm, førte til denne bestilling af Nadveren, som nu hænger i den gamle sognegård.

Til venstre ses detaljer. 

(Forstør med museklik.)

Vandre Altertavle til Næsby Sognegård

Vandre altertavlen åben, 2,40 x 2,40 m. opdelt i felter, hver konfirmand fik sit felt at male.
sognepræst Lene Nørgaard foran vandrealtertavlen.
sognepræst Lene Nørgaard foran vandrealtertavlen.

I 2002 fik Viggo og Birgit opgaven med at lave en stor altertavle sammen med 66 konfirmander, samt sognepræsterne Lene Nørgaard og Dennis Jørgensen. Da kirken skulle restaureres, stod de nemlig uden altertavle et stykke tid.

En ide fra en gammel vandre altertavle startede projektet på 2,40x 2,40 m. Altertavlen blev skåret ud i kraftigt krydsfiner. Ovenpå denne blev der skåret tyndere plader ud i forskellige former, som konfirmanderne skulle male efter præsternes valgte motiver, og som senere bemalet skulle skrues på selve tavlen. Elever, der ikke kunne male figurer, malede pinsesolens stråler på forsiden af tavlen. Altertavlen befinder sig stadig Næsby´s smukke sognegård.

Vandrealtertavlen. I lukket tilstand ses pinsesolen på lågerne.
Vandrealtertavlen. I lukket tilstand
ses pinsesolen på lågerne.

Eventyrporten, Odense Havnekulturfestival

“Eventyr Porten” er en udsmykningsopgave til Odense Havnekulturfestival udført i 2010, akryl på vandfast finér overfladebehandlet med lak. Mål: 4 x 6 meter.  Den er udskåret i form i dobbelte plader og monteret på en bærende konstruktion, der med sine 6 pæle graves ned i jorden.

Eventyr Porten er lavet i samarbejde med Ungdomshuset`s snedker Lars og husets leder Carsten.

Porten opstilles fritstående som indgangsport til børneområdet i de 4-5 dage festivalen varer på Odense havn.

Forsidens motiv er eventyrets rige med to elefanter, en løve og en bjørn, der hygger sig i det grønne mens de betragter tilskuerne. I baggrunden ses de høje bjerge, og en ørn som flyver højt på himlen. Eventyret afsluttes af 3 tårne. 

Dyrerne er skåret ud i krydsfiner, bemalet og monteret på maleriet, så de fremhæves. Ovenover dyrerne er der lavet kikhuller.

Odense Havnekulturfestiva er en festival for skabende kultur med aktiviteter inden for musik, dans, gadeoptræden, kunsthåndværk, børneaktiviteter, kultur, vand og friluft, street, m.m. specielt i Odense og på Fyn. Festivalen ligger den sidste weekend i maj og er en festival for alle aldre og interesser. Aktiviteterne er gratis og spænder vidt, så der er noget for enhver smag. Kulturfestivalen startede i 2006 på Odense havneområde, hvor der lå gamle tomme fabrikker og nye luksus boligblokke  var under opførelse. Odense kommune besluttede, at gøre området levende og gøre denne årlige tilbagevendende festival til en tradition for at give området nyt liv og tiltrække nye beboere.

Bagsiden`s motiv er H.C. Andersens eventyr verden, med havet i forgrunden, der omslutter det Fynske land, hvor Tommelise sejler på åkandebladet, som sommerfuglen er bundet til. Den grimme ælling bliver til en smuk svane og H.C. Andersens høje hat som er rød, kommer løbende det var på det tidspunkt et Odense business fremstød. På himlen kommer Tommelise flyvende på svalen og oppe bag skyerne som et fatamorgana toner Odense Domkirke frem. Figurerne er ligesom på forsiden skåret ud i egen plade og påmonteret maleriet. Og her kan man også kikke ud af hullerne og blive den løbende røde hat.